Werkplezier, thuis én op kantoor goed in je vel zitten en met voldoening terugkijken op de dag: wat mij betreft heeft iedereen daar recht op. Ervaar je dat zelf anders, dan help ik je heel graag op weg naar de juiste balans.

Werkwijze

Heb je stressklachten of loopbaanvragen? Is de balans tussen werk en privé niet optimaal? Ervaar je druk op je werk of studie? En wil je hier iets aan of mee doen? Dan begeleid ik je graag in je zoektocht. Bel me of stuur me een e-mail, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Het doel van zo’n eerste gesprek is om met elkaar kennis te maken en te onderzoeken wat er speelt. Heb je last van stressklachten, ben je overspannen of heb je een burn-out? Dan gebruik ik regelmatig vragenlijsten om goed in beeld te krijgen waar je last van hebt en wat je nodig hebt. Heb je een specifiek loopbaanvraagstuk waar je naar wilt kijken of wil je werken aan je balans tussen werk en privé? Dan gaan we tijdens de intake dieper in op je vraag en wat er speelt. Dan kunnen we beiden ontdekken of het zinvol is een traject te starten.

Is er een wederzijdse klik en gaan we samen aan de slag? Dan bespreken we wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Samen kiezen we een route die daar het best bij past. Vooraf bespreken we samen hoe jouw traject eruit zal zien. Ook het aantal vervolgafspraken en de frequentie daarvan stemmen we samen af. Natuurlijk kunnen we tussendoor altijd bijsturen.

Vind je het moeilijk een goede coach te vinden? Dan kan dit artikel je helpen een keuze te maken.

Vraag je je af of wij een goede match zouden zijn? Lees meer over mij en mijn professionele achtergrond.

Evidence based methodes

Door mijn academische achtergrond geef ik de voorkeur aan evidence based methodes. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van vragenlijsten, modellen en technieken die wetenschappelijk/empirisch getoetst zijn en een bewezen effect hebben.

Ieder traject is individueel en multidisciplinair. Oftewel, ik heb verschillende methodes tot mijn beschikking en we kijken samen wat het beste bij jou en je situatie past. Altijd doelmatig en toekomstgericht.

Certificeringen

Ik ben geregistreerd bij onderstaande beroepsverenigingen. Door deze lidmaatschappen ben ik gebonden aan ethische gedragsregels, continue scholing en ontwikkeling.

Naast mijn registratie bij het NIP ben ik ook lid van een aantal beroepsvereniging specifiek gericht op coaching:

  • Als beroepscoach ben ik geregistreerd onder nummer 31619 bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en EMCC (European Mentoring & Coaching Council).
  • Als loopbaancoach ben ik lid onder nummer 8590 van de beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs NOLOC (Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten).

Therapie, Coaching of Counseling?

Je bent bij mij aan het juiste adres voor coaching en counseling . Dat is iets anders dan therapie. Hoewel het voor de buitenwereld veel op elkaar lijkt, zijn er wezenlijke verschillen. In een notendop zou je het zo kunnen omschrijven:

  • Coaching is voor een hulpvraag die gaat over heden en toekomst met een verandering in de toekomst als doel. Bijvoorbeeld: past deze baan nog wel bij mij?
  • Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding en kan ingezet worden bij stressklachten of bij werk-privé balans. Ook hier werken we toekomstgericht.
  • Therapie is een andere tak van sport. De psycholoog in kwestie is klinisch geschoold, waardoor deze in staat is met dieper liggende problematiek te werken.  Neem contact op met je huisarts als er dus meer aan de hand is. Hij of zij kan je doorverwijzen naar de juiste zorgaanbieder.

Als coach/counselor werk ik graag toekomst gericht, met oog voor de oorzaak van je klachten en de focus op wat je nodig hebt voor nieuwe balans in je leven. Dat doen we door:

  • Tijd voor jezelf te maken, je kunt in een veilige omgeving je verhaal kwijt
  • Bewustwording en oorzaak van je klachten
  • Verhogen van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
  • Het verkennen en toepassen van je mogelijkheden

Kennismaken?