Tarieven

Ik hanteer de volgende tarieven:

  • Kennismaking / intakegesprek (45 minuten) — 65 euro
  • Individuele coaching / counseling (1 uur) — 85 euro

Kennismaking / intakegesprek (45 minuten)

Je kunt me bellen of e-mailen voor een intake, dan maken we een afspraak. Het doel van zo’n eerste gesprek is om met elkaar kennis te maken en te bekijken wat je vraag is. In de intake kunnen we beiden ontdekken of het zinvol is een traject te starten. Een intake kost 65 euro en duurt ongeveer 45 minuten.

Individuele coaching/counseling (1 uur)

Gaan we samen aan de slag? Dan maken we afspraken voor individuele coaching, doorgaans voor een uur per keer. Een coachingsessie kost 85 euro.

Goed om te weten

Voor particulieren zijn bovenstaande tarieven inclusief 21% btw. Voor werkgevers, zelfstandig ondernemers en andere organisaties zijn bovenstaande tarieven exclusief 21% btw.

Mocht een afspraak onverhoopt niet door kunnen gaan, geef dat dan op tijd door. Tot 24 uur vooraf kan een afspraak kosteloos verzet of geannuleerd worden. Bij afzeggen binnen 24 uur wordt het normale tarief in rekening gebracht.

Zie ook mijn algemene voorwaarden.

Vergoeding bij burn-out

Psychologische begeleiding wordt enkel vergoed wanneer de diagnose binnen de basis-GGZ valt. Begeleiding bij burn-out, werkgerelateerde problemen en spanningsklachten vallen hier buiten en wordt dus niet vergoed door de zorgverzekering. Er zijn wel andere mogelijkheden voor vergoeding: bij werkgerelateerde problematiek is de werkgever vaak bereid om (een deel van) de kosten te vergoeden. Je kunt dit bij je werkgever navragen in het kader van persoonlijke ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, reïntegratie en ter voorkoming van uitval of terugval.

Loopbaancoaching fiscaal aftrekbaar

Volg je coaching gericht op inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt? Dan beschouwt de Belastingdienst de gemaakte kosten als ‘studiekosten‘, welke aftrekbaar zijn op je belastingaangifte. Je kunt 30 tot 50 procent van de kosten terugkrijgen, met een drempel van € 250 in 2019.

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Belastingdienst.