Jouw klachten of vragen

Over het algemeen begeleid ik jonge mensen (18-40 jaar) die (te) veel stress ervaren, loopbaanvragen hebben of worstelen met de balans tussen werk en privé. We hebben het dan bijvoorbeeld over stressklachten, overspannenheid of een (dreigende) burn-out. Ik kan je helpen om te begrijpen waar je klachten of vragen vandaan komen én ik bied je de handvatten om hier mee om te gaan. Samen gaan we op zoek naar de juiste stappen voor balans in je leven.

  • Stressklachten, overspannen of burn-out?

Van iedere zeven werkende Nederlanders, heeft er één last van burn-out klachten zoals oververmoeidheid of emotionele uitputting. Je bent dus zeker niet de enige die last heeft van stressklachten, overspannen is of een burn-out heeft. Maar wat zijn stressklachten? En hoe ga je van stress naar overspannenheid of een burn-out?

Lees meer over stressklachten

  • Moeite met de balans tussen werk en privé? Vragen over je work/life balance of loopbaanvragen?

Een goede balans tussen werk en privé (eventueel met partner en/of kinderen), plus wat er verder nog in je leven speelt — dat kan best ingewikkeld zijn. Misschien ben je recentelijk ouder geworden of ben je dat al een tijdje. Je merkt dat de combinatie tussen werk en privé niet optimaal verloopt. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben niet genoeg aandacht te geven aan je werk en/of aan je kind(eren). Misschien heb je het gevoel dat je te weinig tijd voor jezelf hebt. Dit zijn veel voorkomende klachten van (jonge) ouders, je bent zeker niet de enige. Ervaar je dit ook en wil je verandering? Dan kun je gerust contact met me opnemen.

Misschien is de balans al een tijdje zoek of zijn er elementen veranderd en weet je niet goed hoe je daar mee om kunt gaan. Naast het ouderschap kunnen er ook andere “life events” hebben plaatsgevonden die invloed hebben op je stemming. Bijvoorbeeld een verhuizing of een andere baan. Ook al zijn (of  lijken) deze veranderingen positief, ze kunnen alsnog spanning met zich meebrengen of veel energie kosten. Dan kan de balans zoek zijn. Ook dan ben je meer dan welkom om dit te komen bespreken. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en hoe je jouw energie kunt (her)verdelen.

Voor andere loopbaanvragen ben je natuurlijk ook welkom.

Wat speelt er bij jou?

Waarschijnlijk kijk je rond op deze website omdat je al een tijdje rondloopt met spanningsklachten, of vragen hebt op het gebied van je carrière en/of work/life-balance. Je ervaart (te) veel stress en je komt er in je eentje niet uit. Misschien weet je precies wat er speelt en wat je nodig hebt, misschien ook niet. Dan zoeken we dat samen uit. Soms is het ook helpend om wat voorbeelden van mogelijke vragen en klachten te zien:

Veelvoorkomende loopbaanvragen:Veelvoorkomende stressklachten:
Ik zoek een nieuwe uitdaging
Ik loop vast en weet niet waarom
Past mijn baan nog wel bij mij?
Wat voor baan moet ik zoeken?
Ik ben onzeker over mezelf
Ik vind het moeilijk om iets te kiezen
Ik ervaar te weinig balans tussen werk en privé
Wat zijn mijn talenten en valkuilen?
Ik heb het gevoel dat ik vastzit
Ik voel me soms somber
Ik ervaar (te)veel stress
Ik kan niet meer tot rust komen en voel me opgejaagd
Ik kan me steeds moeilijker concentreren
Ik voel me angstig
Ik ben vaak moe en heb geen energie
Ik slaap slecht en ben prikkelbaar
Het onderhouden van sociale contacten kost me veel moeite
Ik heb last van negatieve, angstige of agressieve gedachten

Herken je dit soort klachten of vragen? Dan kan coaching of counseling een goede stap voor je zijn.

Therapie, Coaching of Counseling?

Je bent bij mij aan het juiste adres voor coaching en counseling . Dat is iets anders dan therapie. Hoewel het voor de buitenwereld veel op elkaar lijkt, zijn er wezenlijke verschillen. In een notendop zou je het zo kunnen omschrijven:

  • Coaching is voor een hulpvraag die gaat over heden en toekomst met een verandering in de toekomst als doel. Bijvoorbeeld: past deze baan nog wel bij mij?
  • Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding en kan ingezet worden bij stressklachten of bij werk-privé balans. Ook hier werken we toekomstgericht.
  • Therapie is een andere tak van sport. De psycholoog in kwestie is klinisch geschoold. Waardoor deze in staat is met dieper liggende problematiek te werken zoals bijvoorbeeld: onverwerkte trauma’s, een persoonlijkheidsstoornis of verslaving.

Ik werk als coach/counselor graag toekomst gericht, met oog voor de oorzaak van je klachten en de focus op wat je nodig hebt voor nieuwe balans in je leven. Dat doen we door:

  • Tijd voor jezelf te maken, je kunt in een veilige omgeving je verhaal kwijt
  • Bewustwording van je klachten, oorzaak en bevorderen van persoonlijke groei
  • Het vergroten van je zelfvertrouwen en zelfwaardering
  • Het verkennen en toepassen van je mogelijkheden

Benieuwd of mijn aanpak jou kan helpen? Lees meer over mijn werkwijze en achtergrond of neem gewoon even contact op.

Kennismaken?